Zabojniki – komunalni, odprti

Komunalni zabojnik prostornine 5 m3 in 7 m3 in 7.5 m3 odprtega tipa

Izdelan je iz toplo valjane črne pločevine RSt 37.2, debeline 3 mm, dno je iz črne pločevine debeline 4 mm, ojačan s HOP profili – cevmi 60x40x3 mm. Korozijsko je zaščiten s temeljno in prekrivno lak barvo v želenem tonu RAL.
Dvižni čepi na zabojniku so varjeni na notranji in zunanji steni zabojnika, dodatno so ojačani še v ojačitvi. Dno zabojnika je na zunanji strani vzdolž ojačano s tremi kotnimi profili.
Komunalne zabojnike prostornine 5 m3, 7 m3 in 7.5 m3 odprtega tipa praznimo na način solo odvoza ali na mestu – kombinirano vozilo.
Zabojnik je izdelan po standardu za sistem odvoza RIKO, ATRIK ali FARID.

Nosilnost komunalnega zabojnika 5 m3 odprti tip je 3.5 tone.
Nosilnost komunalnega zabojnika 7 m3 in 7.5 m3 odprti tip je 4 tone.

Komunalni zabojnik prostornine 10 m3, 12 m3 in 13 m3 odprtega tipa

Izdelan je iz toplo valjane črne pločevine RSt 37.2, debeline 3 mm, dno je iz črne pločevine debeline 4 mm, ojačan s HOP profili – cevmi 80x60x4 mm in 60x40x4 mm. Korozijsko je zaščiten s temeljno in prekrivno lak barvo v želenem tonu RAL.
Dvižni čepi na zabojniku so vgrajeni skozi steno zabojnika, na notranji in zunanji steni zabojnika so varjeni in dodatno še ojačani še v ojačitvi.
Štirje dvižni čepi (roke) imajo notranjo svetlo dolžino 40 mm. Zabojnik ima na zunanji strani stranic izdelane kavlje za pritrditev mreže. Dno zabojnika je na zunanji strani vzdolž ojačano s tremi kotnimi profili.
Zabojnik  je sestavljen z varjenjem – na notranji stani zabojnika so prekinjeni zvari, na zunanji strani so neprekinjeni zvari. Vsi zvari so premazani s tekočino HALT, ki naredi korozijsko odporno polimerno površino (peskanje).
Komunalni zabojnik 12 m3 odprtega tipa praznimo na način solo odvoza – samonakladalec.

Nosilnost komunalnega zabojnika 10, 12 in 13 m3 odprtega tipa je 6 ton. Opcija: žepa za vilice viličarja.