Zabojniki – komunalni, zaprti

Komunalni zabojnik prostornin 5 m3, 7 m3 in 7.5 m3 zaprtega tipa (2 x vrata) – kombiniran

Izdelan je iz toplo valjane črne pločevine RST 37.2, debeline 3 mm, dno je iz črne pločevine debeline 4 mm, ojačan s HOP cevmi 60x40x4 mm. Korozijsko je zaščiten z enim premazom temeljne barve in enim premazom prekrivne lak barve v želenem RAL tonu.
Dvižni čepi na zabojniku so varjeni na notranji in zunanji steni zabojnika, dodatno so ojačani še v ojačitvi. Dno zabojnika je na zunanji strani vzdolž ojačano s tremi kotnimi profili.
Pokrov zabojnika je izdelan iz črne pločevine debeline 1 mm, v kateri so križni vtisi v pločevino. Ojačan je s HOP profili-cevmi 30x20x2mm in korozijsko zaščiten. Na obeh straneh pokrova so vrata, ki so vpeta na osi s torzijskimi vzmetmi. Pri praznjenju in transportu se pokrov zabojnika pritrdi s kljuko, da ne pride do poškodb pokrova in da pri transportu ne izpade vsebina iz zabojnika. Ravni del pokrova je izdelan iz črne pločevine debeline 3 mm.

Komunalne zabojnike prostornin 5 m3,7 m3 in 7.5 m3 zaprtega tipa praznimo na način solo odvoza ali na mestu (kombinirano vozilo).
Zabojniki so izdelani po standardu za sistem odvoza RIKO, ATRIK ali FARID.

Nosilnost komunalnega zabojnika 5 m3 zaprtega tipa je 3.5 tone.
Nosilnost komunalnega zabojnika 7 m3 in 7.5 m3 zaprtega tipa je 4 tone.

Komunalni zabojnik prostornin 5 m3 in 7 m3 zaprtega tipa (4 x vrata duraflex) – kombiniran

Izdelan je iz toplo valjane črne pločevine RST 37.2,  debeline 3 mm, dno je iz črne pločevine debeline 4 mm, ojačan s HOP cevmi 60x40x3 mm. Korozijsko je zaščiten z enim premazom temeljne barve in enim premazom prekrivne lak barve v želenem RAL tonu.
Dvižni čepi na zabojniku so varjeni na notranji in zunanji steni zabojnika, dodatno so ojačani še v ojačitvi. Dno zabojnika je na zunanji strani vzdolž ojačano s tremi kotnimi profili. Na vsaki strani sta izdelana dva žepa, da se lahko zabojnik prazni iz obeh strani.
Zabojnik  je sestavljen z varjenjem: na notranji stani zabojnika so prekinjeni zvari, na zunanji strani so neprekinjeni zvari. Vsi zvari so premazani s tekočino HALT, ki naredi proti rji odporno polimerno površino (peskanje).
Pokrov zabojnika je izdelan iz črne pločevine debeline 3 mm (fiksni del), na vsaki strani je izdelano dvoje Duraflex vrat.
Komunalni zabojnik 7 m3 zaprtega tipa se prazni na način solo odvoza ali na mestu kombiniran sistem.

Nosilnost komunalnega zabojnika 5 m3 zaprti tip je 3.5 tone.
Nosilnost komunalnega zabojnika 7 m3 in 7.5 m3 zaprti tip je 4 tone.

Komunalni zabojnik prostornin 10 m3, 12 m3 zaprtega tipa – dvokrilna zadnja vrata

Izdelan je iz črne pločevine Rst 37.2, debeline 3 mm, ojačan s HOP cevmi 60x40x4mm. Dno zabojnika je iz črne pločevine RSt 37.2, debeline 4 mm in je ojačano s profili 60x40x4 mm.
Korozijsko je zaščiten z enim premazom temeljne barve in enim premazom prekrivne lak barve v želenem RAL tonu.

Dvižni čepi na zabojniku so vgrajeni skozi steno zabojnika. Na notranji in zunanji steni zabojnika so varjeni in dodatno so ojačani še v ojačitvi.
Štirje dvižni čepi (roke) imajo notranjo svetlo dolžino 40 mm. Žepa zabojnika sta izdelana iz 8 mm pločevine, os je iz polnega železa fi 36, ki je vgrajeno v dno zabojnika. Na zadnji strani zabojnika so izdelana dvokrilna vrata iz pločevine debeline 3 mm, ojačitve 60x40x3 mm, ki so vpete na štiri tečaje. Na vratih je izdelano varovalo, ki preprečuje razsutje vsebine zabojnika.
Zabojnik 12 m3 odprti tip praznimo na način solo odvoza – samonakladalec.
Nosilnost komunalnega zabojnika 12 m3 je 8 ton.