Zabojniki – kotalni

Kotalni zabojnik odprtega in zaprtega tipa, prostornine 10, 20, 25, 30, 35 in 40 m3

Izdelan je iz črne pločevine RSt 37.2:

  • debeline 3 mm, dno 4 mm;
  • stene 4 mm, dno 5 mm ali
  • v celoti 3 mm ali
  • v celoti 4 mm.

Okvir je izdelan iz pohištvenih cevi 80x60x3 mm (80x60x4 mm) na zunanjih straneh kotalnega zabojnika v razmiku 750 mm. Vrh kotalnega zabojnika in zadnja nosilca vrat so izdelani iz pohištvenih cevi 80x80x4 mm.

Po celotnem dnu kotalnega zabojnika potekata IPE profila 180 v razmiku 1.060 mm, zaradi dolžine kotalnega zabojnika sta ojačana na zunanji in notranji strani (da ne bi prišlo do preloma pri navleki kotalnega zabojnika). Na zunanji strani kotalnega zabojnika v sredini po celotni dolžini poteka ojačitev.
Notranjost kotalnega zabojnika je gladka, na prvi notranji steni je izdelana ojačitev, ki poteka v višini navlečne kljuke, ki preprečuje deformacijo stene pri navleki kotalnega zabojnika.
Navlečna kljuka je izdelana iz polnega železa fi 50 in je ojačana na zunanji in notranji strani IPE 180. 
Izdelava dna in sten kotalnega zabojnika pod kotom 45 stopinj.

Vrata se odpirajo dvokrilno, vpeta so na  šestih sponah (panti) fi 38 z mazalicami.
Okvir vrat je izdelan iz pohištvenih cevi 80x60x4 mm, z ojačitvijo na sredini vrat. Vrata se zapirajo z zapiralom, ki poteka po celotni višini in ima izdelani dve zapiralni kljuki iz pločevine debeline 10 mm (na zgornji in spodnji strani vrat). Na spodnji strani vrat je izdelano še dodatno dvojno zapiralo, ki služi za varovalo, da ne bi prišlo do razsutja vsebine tovora iz kotalnega zabojnika.

Pokrov je izdelan iz črne pločevine debeline 1 mm in je ojačan s pohištvenimi cevni 30x20x2 mm. Odpiramo ga s pomočjo ročne dvigalke, ki je vgrajena na sprednji levi strani od navlečne kljuke na kotalnem zabojniku.

Kotalni zabojnik je korozijsko zaščiten s temeljno in prekrivno lak barvo želenem RAL tonu.